Overspel – 2

Ze hoort de deur achter hem dichtslaan, en gaat zitten met haar hand om haar pijnlijke hoofd. Iedere keer weer dat gezeik. Iedere keer gezeur om vrijen terwijl ze alleen maar weerstand en schuld voelt. Steeds maar haar irritatie om haar gevoel van onvermogen om  hem te geven wat hij nodig heeft, die ze op hem afreageert door hem af te bekken.

Thuis

Ze schuift de gordijnen een beetje open en kijkt naar de neervallende septemberregen. Haar keel krampt van de onverwerkte tranen over haar wanhoop en verlangen om de slechte verhouding tussen haar en hem. Weer gaat ze alle goede plannen na die ze de laatste tijd gemaakt heeft. In haar hoofd, of samen met  haar vriendinnen, maar iedere keer wint haar irritatie het en is ze al tegen hem uitgevallen. Vaak is dat iets wat ze nog niet eens bedacht heeft en het is er al uit. Ze zucht, en pakt een boek, maar de letters willen haar ogen niet bereiken. De avond duurt lang.

Telefoon

Ze hoort een sms op een telefoon aankomen en realiseert zich dat het die van haar man is. Verwonderd dat hij hem vergeten is loopt ze naar het tafeltje bij de voordeur en pakt ze hem op, bekijkt het bericht. Misschien is hij hem kwijt, probeert hij hem op deze manier te vinden. Haar wereld stopt, haar blik wordt in één keer drie keer scherper, haar hoofdhuid prikt op haar schedel, haar adem wordt uit haar longen gezogen.

Ze ziet zijn schaduw buiten de deur bewegen, doet de deur open. Ze staat met zijn telefoon in zijn hand, haar ogen boos en niet-begrijpend, haar wenkbrauwen hoog opgetrokken. “Bedankt voor de fijne avond en geweldige sex?”

Hun beider wereld stort in.

(zijn verhaal in Overspel – 1, hoe ze er samen uitkomen in Overspel – 3)

08

10 2011

1Trackbacks/Pingbacks

  1. Overspel – 1 | Marion Geisler 09 10 11

Uw reactie

  • Contact Formulier





  • Tel. +31 (0)297 328018

    Lid van NMv